Apple brengt iPad 3 begin 2012 uit

Bron: Tweakers.net, vrijdag 19 augustus 2011

Apple zou de opvolger van de iPad 2 begin 2012 willen uitbrengen. Dat meldt The Wall Street Journal. Het scherm zou met 9,7″ dezelfde grootte krijgen als de iPad 2, maar de resolutie zou met 2048×1536 pixels vier keer zo hoog zijn.

Apple iPad

Leveranciers van Apple hebben al orders ontvangen voor belangrijke onderdelen van de iPad 3, zo heeft The Wall Street Journal van insiders vernomen. In het vierde kwartaal zou de productie op volle toeren moeten draaien, waarna de iPad 3 begin 2012 wordt uitgebracht.

Er is nog niet veel bekend over de opvolger van de iPad 2, maar het scherm krijgt volgens de zakenkrant een resolutie die vier keer zo hoog is als die van de iPad 2. Met 2048×1536 pixels zou de beeldverhouding hetzelfde blijven, waardoor apps probleemloos moeten kunnen opschalen. De iPhone kreeg met de overgang van 3GS naar iPhone 4 ook een verviervoudiging van de resolutie. Dat scherm wordt door Apple met de marketingterm ‘retina display’ aangeduid.

Verdere specificaties van de derde iPad zijn onbekend. Ook is niet duidelijk hoever van tevoren Apple de iPad 3 zal aankondigen; de eerste iPad werd in januari 2010 aangekondigd en in april van dat jaar uitgebracht, zijn opvolger werd aangekondigd én uitgebracht in maart van dit jaar.

In navolging van de iPad hebben ook Samsung, LG, Motorola, HTC, RIM en HP tablets uitgebracht, maar volgens analistenbureaus is Apple de afgetekende marktleider in dit segment. Het succes van de iPad is voor pc-marktleider HP zelfs reden om te overwegen te stoppen met het maken van desktops en laptops. “Consumenten veranderen hun gebruik van de pc. Het tablet-effect bestaat echt”, zei HP-ceo Apotheker donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.