Apple dicht pdf-lek dat jailbreak mogelijk maakte in iOS

Bron: Tweakers.net, zaterdag 16 juli 2011

Apple heeft een software-update uitgebracht voor zijn iOS-devices. De update dicht een pdf-lek, die de jailbreakmethode van JailbreakMe mogelijk maakte. De update is beschikbaar voor de iPhone 3GS en 4, iPod touch en iPad.

De update, iOS 4.3.4, lijkt alleen bedoeld om het pdf-lek te dichten: er wordt geen melding gemaakt van nieuwe functies of prestatie-verbeteringen. Het pdf-lek werd gebruikt voor JailbreakMe.com, maar kan ook worden misbruikt door kwaadwillenden om via de browser een iPhone, iPod touch of iPad over te nemen. Devices met iOS 4.3.3 of ouder blijven kwetsbaar voor het lek. Na een jailbreak kan echter uit de alternatieve downloadwinkel Cydia een PDF Patcher gedownload worden, die het lek eveneens dicht.

JailbreakMe kwam bijna twee weken geleden uit en maakt gebruik van geprepareerde pdf’s, die via een lek in de pdf-lezer toegang krijgen tot iOS. Een vergelijkbaar lek werd al eerder gedicht in iOS met iOS 4.0.1. Ook toen waren geprepareerde pdf’s genoeg om een iOS-device te jailbreaken. Er is al een nieuwe jailbreak voor iOS 4.3.4, maar die werkt niet meer als het device opnieuw wordt opgestart.

Versie 4.3.4 zal vermoedelijk de laatste iOS 4-release zijn. Inmiddels is iOS 5 al aanbeland bij de derde bèta-versie. De definitieve release van de nieuwe versie van iOS, met onder meer een verbeterd notificatiesysteem en Twitter-integratie, wordt dit najaar verwacht.