Apple geeft toe: iOS-update slurpt je iPhone-batterij snel leeg

Ruim zeven weken geleden verscheen iOS 15.4 en sindsdien klagen iPhone-gebruikers dat de batterij van hun toestel razendsnel leegloopt. Zoals bij iedere iPhone-update, buitelen op social media de klachten over elkaar heen. Maar anders dan anders geeft Apple toe dat de update invloed heeft op de batterijduur.

iOS 15.4: batterij snel leeg

Van oudere iPhones tot de nieuwste iPhone 13 Pro Max: batterijproblemen na een update komen voor op alle iPhone-modellen. Apple heeft nu voor het eerst aangegeven dat mensen zich de batterijproblemen niet inbeelden. En dat het normaal is dat de batterij zich na een update even wat anders gedraagt.

Op Twitter klaagde iemand bij Apple Support dat zijn iPhone na iOS 15.4 in rap tempo leegloopt. En verrassend genoeg gaf Apple daar openheid van zaken over: ‘Dankjewel voor je bericht. We willen je graag helpen. Het is normaal voor jouw apps en features dat ze 48 uur nodig hebben om een update te verwerken.’

Wat is er aan de hand?

Na een update verbruikt je iPhone tijdelijk wat meer batterij. Dat kan komen omdat je na een update misschien wat nieuwe functies uitprobeert en dus meer dan gewoonlijk met je iPhone bezig bent. Maar dat is slechts een gedeeltelijke verklaring.

Bij updates voert je toestel eenmalig allerlei processen op de achtergrond uit. Je iPhone loopt nog eens alle instellingen na en laat een algoritme los op je complete fotobibliotheek. Apps van derde partijen zijn mogelijk nog niet helemaal klaar voor de nieuwste update. Er kunnen allerlei kleine foutjes optreden die je accu belasten – soms wordt je toestel ook heel warm. Hierdoor is de batterijduur tijdelijk wat minder dan wat je gewend bent.

Batterijproblemen

Er zijn wat snelle oplossingen voor batterijproblemen. Probeer altijd eerst om je iPhone uit en dan weer aan te zetten. Controleer via het bedieningspaneel of de schermhelderheid niet te hoog staat. Of check via ‘Instellingen > Batterij’ wat het batterijgebruik per app is, zodat je ziet wat de accuvreters zijn.

Bron: iCreate