Apple introduceert vernieuwde 13-inch MacBook Pro

Bron: OneMoreThing

Apple heeft zojuist, door middel van een persbericht, zijn vernieuwde 13-inch MacBook Pro aangekondigd. De grootste verandering zit in het toetsenbord, maar er is nog meer te vinden in de nieuwe laptop.

Zo laat Apple weten dat de 13-inch MacBook Pro ook op gebied van opslag, geheugen en prestaties stappen maakt. We zetten de verbeteringen voor je op een rijtje.

Vernieuwde 13-inch MacBook Pro

De vernieuwde 13-inch MacBook Pro is qua ontwerp niet heel veel anders in vergelijk met het voorgaande model. Hoewel de geruchten het hadden over een mogelijk 14-inch scherm is het scherm gewoon 13-inch gebleven. Ook op het gebied van ports is alles nog steeds hetzelfde. De grootste verandering zit in het toetsenbord en dat is de grootste verandering die ook qua ontwerp te zien is.

Zo ziet de vernieuwde MacBook Pro eruit:

Toetsenbord met schaarmechanisme

De 13-inch MacBook Pro is ditmaal voorzien van het nieuwe Magic Keyboard. Dat betekent dat het vlinder-toetsenbord in het gehele aanbod ruimte heeft gemaakt voor toetsenborden met het schaarmechanisme. Er is nu geen enkele MacBook met het vlindermechanisme, dat veel problemen veroorzaakte, meer te koop.

Het nieuwe Magic Keyboard brengt, net als bij het 16-inch MacBook Pro model, wat veranderingen met zich mee. Zo is er een key travel van 1 mm en zijn de pijltoetsen ingedeeld in een omgekeerde ‘T’. Volgens Apple zorgt dit ervoor dat ze makkelijker te vinden zijn tijdens het gamen of het werken. Daarnaast biedt het Magic Keyboard een fysieke escape-knop, een Touch Bar en Touch ID.

Opslag en geheugen

De 13-inch MacBook Pro is nu voorzien van twee keer zoveel opslag ten opzichte van het vorige model. Dat betekent dat je standaardopslag bij 256GB begint. Die standaardcapaciteit is uit te breiden tot 1TB. Professionals hebben overigens de mogelijkheid om een 13-inch MacBook met 4TB te bestellen.

Op het gebied van geheugen zorgt Apple ook voor een upgrade. De MacBook Pro is vanaf nu ook te bestellen met een werkgeheugen van 32GB. Een aantal modellen beschikken over standaard 16GB 3733-MHz geheugen. Dat is sneller dan voorheen.

Prestaties 13-inch MacBook Pro

Alle modellen van de 13-inch MacBook Pro hebben nu een quad-core Intel Core-processor van de tiende generatie met Turbo Boost-snelheden tot 4,1 GHz. Als je hiervoor een MacBook Pro met een dual-coreprocessor had, profiteer je van 2,8 keer betere prestaties. De geïntegreerde Intel Iris Plus Graphics is tot 80 procent sneller in vergelijking met de grafische processor van de vorige MacBook Pro. Dat maakt 4K-videomontage mogelijk, zorgt voor snellere rendering en maakt gamen er alleen maar beter op. Dankzij de nieuwe grafische processor kun je nu ook een Pro Display XDR aansluiten en de volledige 6K-resolutie benutten.

Alle 13-inch MacBook Pro-modellen zijn voorzien van een quad-core Intel Core Processor van de tiende generatie. Deze levert Turbo Boost-snelheden tot 4,1GHz. Ten opzichte van een MacBook Pro met een dual-coreprocessor is dat een prestatieverbetering van 2,8 keer.

De Intel Iris Plus Graphics is tot 80% sneller in vergelijking met de grafische processor van de vorige MacBook Pro.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe 13-inch MacBook Pro is vanaf vandaag te bestellen bij Apple. Eind deze week start het bedrijf uit Cupertino met de levering van de vernieuwde laptop. Vanaf dat moment zal hij ook te koop zijn in een aantal Apple Stores en erkende verkooppunten.

De volgende varianten zijn te koop:

  • € 1.499,= | Core i5 (8e generatie) / 8GB (lpddr3-2133) / 256GB
  • € 1.749,= | Core i5 (8e generatie) / 8GB (lpddr3-2133) / 512GB
  • € 2.129,= | Core i5 (10e generatie) / 16GB (lpddr4x-3733) / 512GB
  • € 2.379,= | Core i5 (10e generatie) / 16GB (lpddr4x-3733) / 1TB

Alle varianten zijn te bestellen via de website van Apple.