Apple kondigt grootste iPhones ooit aan: iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Bron: OneMoreThing

Zojuist heeft Apple niet één, maar twee nieuwe iPhones aangekondigd. De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn een feit. Met een scherm van 4,7 en 5,5-inch zijn het de grootste iPhones die Apple ooit heeft uitgebracht. Beide toestellen zijn vanaf 19 september verkrijgbaar.

Beide iPhones hebben een nieuwe generatie Retina Display gekregen. Apple noemt dit Retina HD, de iPhone 6 heeft een resolutie van 334 by 750 met 326 pixels per inch. De iPhone 6 Plus heeft Full HD scherm, dat is een resolutie van 1920 x 1080 met 401 pixels per inch.

iphone6-uiterlijk

Het ontwerp van de nieuwe iPhones is op de schop gegaan, scherpe randen hebben plaatsgemaakt voor rondere hoeken en nieuw vormgegeven knoppen. Zo is de aan/uit-knop verplaatst van de bovenkant naar de zijkant. Net als zijn voorganger is de iPhone 6 leverbaar in de keuren spacegrijs, wit/zilver en goud. Dit artikel wordt nog bijgewerkt.

Schermformaat en resolutie
Bij een groter scherm, hoort ook een hogere resolutie. Het scherm van de iPhone 6 heeft een resolutie van 1334 bij 750 pixels, dat levert hetzelfde aantal pixels per inch als de iPhone 5s. De grote iPhone 6 Plus weergeeft een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD).

In tegenstelling tot de sterke geruchten is het woord saffier niet genoemd. Daarom kunnen we aannemen dat het scherm nog steeds van gorilla glass is gemaakt.

iphone6-sizes

NFC + Betaaldienst
De iPhone 6 is de eerste iPhone met een geïntegreerde NFC-chip. Deze zit er niet zomaar in, deze wordt onderdeel van het betaalsysteem van Apple, genaamd “Apple Pay”.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 19.48.47

Productiviteit met iOS 8
Op de iPhone 6 Plus met 5,5-inch scherm wordt het mogelijk om in landscape modus te werken. De iPhone gaat op deze manier een beetje als iPad werken.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 21.23.08

Opslagcapaciteit
In tegenstelling tot eerdere geruchten, waarin beweerd werd dat de iPhone 6 standaard met 32 GB opslag zou komen, blijft het basismodel uitgerust met 16 GB opslag. Voor wie nooit genoeg heeft, is de maximaal verkrijgbare opslagcapaciteit opgeschroefd naar 128 GB, voorheen was dit 64GB.

Verbeterde camera
Met de introductie van de iPhone 5s werd als een belangrijke verbetering aangebracht in de iPhone-camera, de True Tone Flash met verschillende kleuren licht. De camera van de iPhone 6 is opnieuw verder verbeterd. Apple voegt optische stabilisatie voor scherpere foto’s.

Prijs en verkrijgbaarheid
De iPhone 6 is vanaf 19 september verkrijgbaar in de VS, in Nederland kan deze vanaf 26 september te bestellen. Later meer.