Apple kondigt iPad mini aan

Bron: One More Thing

De boodschap is duidelijk; de iPad mag dan misschien de best verkopende tablet zijn, maar Apple haalt de voet niet van het gas. De vierde generatie van de iPad is hier; iPad mini is een feit. De iPad mini heeft een totaal nieuw design met een schermgrootte van 7,9 inch en is in het wit of zwart verkrijgbaar.

Aan de binnenkant is de iPad mini er niet trager op geworden. De nieuwe A6X-chip verdubbelt de prestaties van de A5X-chip, ook op grafisch gebied. De batterijduur van 10 uur blijft intact. De WiFi is ook verbeterd, door toevoeging van 802.11n, met een dubbele snelheid ten opzichte van de eerdere generatie. Ook deze iPad heeft natuurlijk de Lightning-connector die ook in de iPhone 5 te vinden is. De iPad komt met een opslagcapaciteit van minimaal 16GB en natuurlijk is de smaak met 3G en LTE ook te verkrijgen.

Camera & scherm
Aan de voorkant zit een iSight-camera van 5MP en aan de achterkant is de bekende FaceTime-camera te vinden met een resolutie van 720p. De iPad mini is 7.2 millimeter dun, zo dun als een potlood en weegt ruim 300 gram minder dan de nieuwe iPad. Het scherm heeft een resolutie van 1024×768, hiermee heeft de iPad mini dezelfde resolutie als de iPad 2. Het kleinere scherm zorgt er wel voor dat het scherm iets scherper is dan de iPad 2, maar de iPad mini heeft geen Retina-scherm.

Dun als een potlood

Apps
Alle bestaande apps zijn in hun ‘native’ resolutie op de iPad mini te gebruiken. Dit betekent dat de apps geen uitgerekte applicaties zijn voor telefoons, maar dat deze zijn geoptimaliseerd voor de iPad mini. Hiermee heeft Apple een troef in handen ten opzichte van ‘die andere Android-tablet,’ de Nexus 7 van Google, omdat dit apparaat geen applicaties gebruikt die geoptimaliseerd zijn voor de tablet.

Verkoop
De iPad Mini is vanaf 26 oktober voor te bestellen vanaf € 329, vanaf 2 november is hij wereldwijd verkrijgbaar. De iPad mini WiFi met een schijfgrootte van 16, 32 en 64 GB is verkrijgbaar voor respectievelijk € 329, € 429 en € 529. De verse met 3G is te koop voor respectievelijk € 459,  € 559 of  € 659.