Apple kondigt iPhone 5 op 4 oktober aan

Bron: Tweakers.net, woensdag 21 september 2011

Apple zal de iPhone 5 op dinsdag 4 oktober gaan aankondigen, beweert de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Apple heeft nog geen uitnodigingen verstuurd voor een evenement om de opvolger van de iPhone 4 te presenteren.

Apple zal een groot media-evenement houden op 4 oktober, claimt All Things Digital, een spin-off van The Wall Street Journal. WSJ baseert zich op anonieme bronnen. The Wall Street Journal is een van de media, waarnaar Apple met opzet informatie over aankondigingen zou lekken. Bovendien heeft de krant geen commentaar gevraagd aan Apple, wat de krant doorgaans wel doet als het geruchten publiceert die afkomstig zijn van derden.

Er gingen de afgelopen maanden veel geruchten over Apples komende smartphone, maar er is nog weinig bekend over de opvolger van de iPhone 4, die in de zomer van 2010 uitkwam. Volgens veel van die geruchten heeft de iPhone 5 dezelfde dualcore-soc als de iPad 2, een groter scherm dan de vorige iPhone en wellicht een andere Home-knop.

De iPhone 5 zal volgens WSJ gepresenteerd worden door de nieuwe ceo Tim Cook. De iPhone 4 werd nog aangekondigd door Steve Jobs, die vorige maand terugtrad als ceo van Apple.