Apple onthult iPhone 8

Apple heeft zojuist de iPhone 8 onthuld. Het is de officiële opvolger van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het nieuwe toestel komt in drie kleuren en heeft een glazen achterkant. De rest van de behuizing is van een nieuw soort sterker aluminium.

De iPhone 8 heeft net als zijn voorganger een 4,7-inch scherm. De iPhone 8 Plus heeft een 5,5-inch scherm. De Home-knop is ook nog steeds aanwezig en het ontwerp is niet radicaal gewijzigd.

Glazen ontwerp in drie kleuren

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een glazen achterkant. Deze is volgens Apple gemaakt van het meest meest duurzame glas ooit in een smartphone. Er zijn drie bekende kleuren: spacegrijs, zilver en goud. De randen en voorkant zijn van hetzelfde aluminium als de iPhone 7 gemaakt. Apple voorkomt met een speciale coating dat de glazen achterkant een vingerafdrukmagneet wordt.

iPhone 8 voor en achterkant 16x9

Retina HD-scherm met True Tone

Het scherm van de iPhone 8 blijft 4,7-inch en de iPhone 8 Plus heeft net als zijn voorganger een 5,5-inch scherm. Apple heeft het Retina HD-scherm wel verbeterd. De iPhone 8 beschikt namelijk over True Tone. Dat wil zeggen dat de kleurtinten van het scherm automatisch worden aangepast aan het omgevingslicht. De iPad Pro heeft deze functie al langer. De resolutie van de schermen is ongewijzigd 1334 x 750 pixels bij 326 ppi (iPhone 8) of 1920 x 1080 pixels bij 401 ppi (iPhone 8 Plus).

truetone-001

True Tone zat eerder al in de iPad Pro

Draadloos laden met Qi-standaard

De glazen achterkant is er niet voor niets. Het stelt de iPhone in staat om draadloos te laden. Apple gaat de QI-standaard ondersteunen en is daarmee compatible met vrijwel alle bestaande accessoires.

iPhone 8 draaldoos laden 16x8

Nieuwe A11 Bionic-chip

Apple’s chipafdeling heeft zichzelf weer overtroffen. De nieuwe A11 Bionic-chip heeft zes cores en beschikt over 4,3 miljard transistors. Er zijn vier energiezuinige cores zijn die 70 procent sneller zijn dan de A10 Fusion-chip, en de twee prestatie-cores zijn tot 25 procent sneller. Als je even een turboboost nodig hebt, kan de iPhone alle zes cores tegelijk aanspreken. De GPU is 30 procent sneller, maar toch 50 zuiniger dan zijn voorganger.

event12sept2017-794

Vernieuwde camera

De camera van de iPhone 8 heeft een snellere autofocus bij minder licht en een nieuwe sensor van 12 megapixels. De dubbele camera van de iPhone 8 Plus is onveranderd tegenover de iPhone 7 Plus en heeft twee lenzen. Een met f/1.8-lens en een telelens met f/2.8. De nieuwe iPhones kunnen in 4k filmen met 60 fps en een slow-motion-opname in Full HD met 240fps maken. De iPhones hebben een nieuwe flitser met vier LED-lichtjes.

Camera iPhone 8 16x9

Portretmodus met gezichtswaarneming

Portretmodus op iPhone 8 Plus is verder verbeterd. De A11-chip kan gezichten beter herkennen en laat je de achtergrond van een portretfoto real-time aanpassen. Apple noemt dit portretbelichting en je kunt diverse effecten toepassen. Dit zijn geen simpele filters. De achtergrond en voorgrond worden individueel berekend.

iphone 8 portretmodus 001

Portretmodus met verschillende belichting.

Prijs en verkrijgbaarheid

De iPhone 8 en 8 Plus zijn vanaf 15 september te bestellen. De eerste toestellen worden op 22 september geleverd. De toestellen zijn verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslagcapaciteit. De 8 heeft een vanaf-prijs van € 809,= , en de 8 Plus gaat € 919,= kosten.