Apple onthult nieuwe 4-inch iPhone SE

Bron: OneMorething.nl

Apple heeft een nieuwe 4-inch iPhone uit de doeken gedaan. De iPhone SE lijkt op de iPhone 5s, maar is technisch bijna gelijk aan de iPhone 6s. Wil je wel een nieuwe, maar geen grote iPhone? Dan is dit de iPhone voor jou.


Design

De iPhone SE is net als de iPhone 6s verkrijgbaar in vier kleuren: spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Het toestel heeft in tegenstelling tot de iPhone 5s afgeronde hoeken en een camera die niet uitsteekt. Het ontwerp is verder gelijk aan dat van de iPhone 5s.

Camera

Een van de grootste upgrades is de camera. De iPhone SE beschikt over een camera die 12-megapixel foto’s maakt en in 4K kan filmen. Dit is dezelfde camera als de iPhone 6s en heeft Focus Pixels en Live Foto’s.

A9-chip, 16GB en Hey Siri!

De iPhone SE is voorzien van Apple’s snelste A9-chip. Deze zit ook in de iPhone 6s en bevat ook het M9-component. Dat wil zeggen dat je Siri ook door middel van “Hey Siri!” kunt activeren, zelfs als de iPhone niet aan de lader zit.

Wi-Fi AC, NFC

De Wi-Fi-chip ondersteunt nu Wi-Fi 802.11AC en er is NFC voor Apple Pay aanwezig.

Prijs en verkrijgbaarheid

De pre-orders beginnen op 24 maart, maar in Nederland arriveert de nieuwe 4-inch iPhone in mei. Dit zijn de Amerikaanse prijzen: $ 399 voor 16GB en $ 499 voor 64GB.