Apple TV in Nederland te koop vanaf 4 oktober

Bron: Tweakers.net

 

Apple zou van plan zijn om de Apple TV op 4 oktober ook in Nederland officieel uit te brengen. De mediaspeler is hier overigens via grijze import al geruime tijd verkrijgbaar. De iPhone 5 wordt waarschijnlijk op dezelfde dag geïntroduceerd.

De introductie van de Apple TV-mediaspeler op Nederlandse en Belgische bodem zou volgens de Nederlandse site One More Thing op dezelfde dag plaatsvinden als de aankondiging van de opvolger van de iPhone 4. De adviesprijs van de Apple TV zou 119 euro bedragen.

Uit de informatie op One More Thing is niet af te leiden of de Apple TV die in Nederland officieel zal worden verkocht het huidige model met A4-soc betreft of dat Apple komt met een derdegeneratie-Apple TV met bijvoorbeeld de A5-soc. Het huidige model is een jaar geleden geïntroduceerd.

Op 28 september werd bekend dat het mogelijk was om in de Nederlandse iTunes Store films te huren en te kopen. Ook Nederlandse Apple TV-eigenaren zouden films kunnen huren in de Apple TV-versie van de iTunes Store. Het toevoegen van films aan de iTunes Store kan bedoeld zijn als voorbereiding op de mogelijke introductie van Apple TV op 4 oktober.