Apple TV krijgt langverwachte upgrade: nieuw model aangekondigd!

Bron: OneMoreThing

Het heeft jaren geduurd, maar vanavond was het eindelijk zover: Apple kondigde de vernieuwde Apple TV aan. Tijdens het Spring Loaded evenement kregen we het nieuwe product voor het eerst te zien.

De vernieuwde versie beschikt onder andere over de A12 Bionic chip, ondersteunt HDR en krijgt een gloednieuwe afstandsbediening.

Apple TV 4K in een nieuw jasje!

Het meest recente model dateert alweer uit 2017 en daarom was een upgrade wel op zijn plaats. Gelukkig vond Apple dat zelf ook en kondigde het vanavond dat nieuwe model aan. De Apple TV is vanaf aanstaande vrijdag (30 april) al te bestellen.

De volgende generatie Apple TV 4K is voorzien van HDR-ondersteuning wat voor een hogere beeldkwaliteit zal gaan zorgen. Daarnaast is er ook de ondersteuning voor Dolby Vision video waarmee het apparaat in staat is om content in 60 frames per seconde beter weer te kunnen geven. Dat is overigens het resultaat van een samenwerking met netwerken als Fox Sports, NBCUniversal, Paramount+, Red Bull TV en Canal+ die als eerste deze content beschikbaar stellen.

Daarnaast komt Apple met nog een nieuwe functie om de beeldkwaliteit verder te verhogen. Hiervoor maken ze gebruik van je iPhone. Door je smartphone voor het scherm te houden, wordt je Apple TV 4K automatisch gekalibreerd. Zo is het nog eenvoudiger geworden om je favoriete content op de mooist mogelijke manier op je scherm te toveren.

Eindelijk een nieuwe Siri Remote

Apple kondigde vanavond ook eindelijk een nieuwe Siri Remote aan. Er was veel te doen om het vorige model en daarom kon een herontwerp zeker geen kwaad. Of het in de praktijk ook echt een verbetering is zal de tijd ons leren, maar de vooruitzichten zijn positief.

De touchpad heeft plaats gemaakt voor een rondvormige schijfje. Deze heeft veel weg van het controlesysteem waar de iPod vroeger van voorzien was. Daarbij zit er nu een muteknop op de afstandsbediening en is het mogelijk om je televisie aan of uit te zetten. De speciale knop voor Siri heeft plaats moeten maken voor ander functies en is hierdoor naar de zijkant verplaatst.

Apple TV 4K: prijzen en beschikbaarheid

Zoals we net al even zeiden is de nieuwe Apple TV vanaf aanstaande vrijdag te bestellen via de Apple Store. Wanneer hij precies geleverd zal worden is nog niet bekend, maar volgens Apple moeten we rekening houden met de tweede helft van mei.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf € 199,= te koop en zal beschikbaar zijn naast de Apple TV HD. Dit oudere model wordt ook voorzien van de nieuwe afstandsbediening en is voor € 159,= te koop. Wie de afstandsbediening apart aan zou willen schaffen moet € 65,= uitgeven.