Apple zoekt officieel de concurrentie met Tile en introduceert de AirTag

Bron: OneMoreThing

We praten er al jaren over, maar vanavond werd het dan eindelijk realiteit: de AirTag! Waar we eerder deze week de belofte deden om er niet meer over te praten bij afwezigheid, kunnen we ze binnenkort daadwerkelijk testen.

Apple AirTag eindelijk een feit

De Apple AirTag heeft ons het afgelopen halfjaar flink wat hoofdpijn bezorgd, maar heeft nu eindelijk het daglicht gezien. De tracker werd tijdens het Spring Loaded evenement onthuld en doet exact wat je ervan zou verwachten. Apple gaat via deze weg de strijd aan met het uiterst populaire Tile, maar pakt bepaalde zaken wel anders aan.

De AirTag maakt gebruik van de U1 chip van Apple en profiteert dus van Ultra Wideband technologie om zijn locatie zo nauwkeurig mogelijk vast te kunnen leggen. Het minimalistische ontwerp en de compactheid van de tracker zorgen ervoor dat ze zich ideaal leent voor het vinden van belangrijke spullen. De AirTag is bijvoorbeeld aan je sleutelbos te hangen, in je portemonnee te stoppen of is te gebruiken om je rugzak terug te vinden. De locatie van de AirTag wordt gedeeld via de Vind Mij-app op je iPhone, iPad of Mac.

Deze technologie zorgt er dus voor dat jij je spullen altijd en overal terug kunt vinden. Zelfs wanneer de Bluetooth-verbinding met je apparaat verloren is gegaan.

Prijzen en beschikbaarheid

De AirTag is vanaf aanstaande vrijdag al te bestellen en zal vanaf vrijdag 30 april leverbaar zijn. Consumenten kunnen ervoor kiezen om een enkele tracker aan te schaffen, maar kunnen er ook voor kiezen om een setje van vier te kopen.

Wie een enkele AirTag op de kop wil tikken zal € 35,= moeten betalen. Wil je liever aan de slag gaan met vier trackers tik je € 119,= af.