AutoCorrector verbetert de spellingscontrole op je iPhone

Bron: iPhoneclub.nl zondag, 17 juli 2011

autocorrector

Er verschijnen elke dag duizenden apps in de App Store, die we lang niet allemaal kunnen beschrijven op iPhoneclub. Maar soms glip er een pareltje de App Store binnen die je maar net moet opmerken. AutoCorrector is zo’n app: het helpt bij de automatische correctie van woorden op je iPhone. Probleem bij iOS 4.3.2 en latere versies is dat de autocorrectie niet erg bruikbaar is. Je kon daar eerder al iets over lezen: bij lange woorden heeft Apple de neiging om er twee losse onzinwoorden van te maken. De app AutoCorrector verbetert de situatie.

Er is al heel wat gedoe geweest over de autocorrectie-functie op de iPhone. Ooit werd er een petitie georganiseerd omdat mensen een autocorrectie-schakelaar wilden om het automatisch aanpassen van woorden uit te schakelen. Er werden trucs verzonnen om de autocorrectie te omzeilen, bijvoorbeeld door een Letlands toetsenbord te gebruiken. Een van de grootste recente ergernissen was het feit dat de iPhone automatisch ‘THE’ (in hoofdletters) suggereert zodra je ‘the’ probeert in te tikken. De hilarische ‘versprekingen’ van de spellingscontrole in iOS leidde al tot een website, Damn You Auto Correct!.

autocorrector iphone

Maar wat kan AutoCorrector eraan doen? Met deze app kun je een lijst van woorden opstellen, die je wilt gebruiken en die niet gecorrigeerd moeten worden. “Woo-hoo” wordt niet meer “wool noodle”. Je kunt ongebruikelijke uitroepen, plaats- en persoonsnamen invoeren, zodat de autocorrectie er voortaan rekening mee kan houden. AutoCorrector zet de woorden die je invoert in je adresboek onder de naam AutoCorrector, zodat ze voortaan herkend kunnen worden als juiste woorden. Niet alle woorden kunnen worden herkend: scheldwoorden en woorden als ‘shit’ en ‘hell’ kan AutoCorrector wegens beleid van Apple niet herkennen en corrigeren. Wel is AutoCorrector handig voor nicknames, bedrijfsnamen, afkortingen, namen van teams, spreaktaal en slang en bepaald jargon, bijvoorbeeld medisch, juridisch of technisch. Ook zit er een extra pakket woorden bij, voor mensen die graag SMS-afkortingen gebruiken.

Ben je zuinig aangelegd en vind je 79 cent teveel, dan kun je natuurlijk ook handmatig de woorden aan een item in je adresboek toevoegen, zoals slimme gebruikers al maanden doen.

Downloaden: AutoCorrector (€0,79)