‘Ferrari, Volvo en Mercedes tonen volgende week iOS in the Car’

Bron: One More Thing

Tijdens de presentatie van iOS 7 tijdens WWDC 2013 kondigde Apple iOS in the Car aan. Tot nu toe bleef het echter stil rondom de integratie van iOS in de heilige koe. Volgens The Financial Times zullen drie automakers de stilte volgende week doorbreken.

Naar verluidt zullen Ferrari, Volvo en Mercedes-Benz volgende week tijdens de Geneva Motor Show zullen Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo auto’s met Apple’s besturingssysteem tonen. Volgens het zakendagblad heeft Apple voor deze drie merken gekozen vanwege hun premium uitstraling.

Apple kondigde iOS in the Car in juni van 2013 aan.

Apple kondigde iOS in the Car in juni van 2013 aan als een van de nieuwe features in iOS 7.

Naast Ferrari, Volvo en Mercedes-Benz werden ook Honda,Kia, Hyundai, Nissan, Chevrolet en Jaguar als partners die iOS in the Car gaan gebruiken aangekondigd. Het is niet bekend hoe ver deze fabrikanten met Apple’s platform voor auto’s zijn.

Door iOS in the Car wordt het mogelijk om met een display in de auto te navigeren met Apple Maps en muziek of films af te spelen. Siri krijgt een prominente rol bij het kiezen van telefoonnummers, voorlezen van berichten en sturen van gedicteerde berichten. Het systeem werkt samen met een iPhone, er hoeft geen simkaart in de auto.

iOS in the Car brengt Apple Maps en andere apps naar het dashboard.

iOS in the Car brengt Apple Maps en andere apps naar het dashboard.

De autobeurs van Genève vindt plaats van 6 tot 16 maart. Mogelijk wordt vlak voor de beurs iOS 7.1 met verbeteringen voor iOS in the Car vrijgegeven.