Gerucht: Apple komt met goedkopere 8GB-versie van iPhone 4

Bron: Tweakers.net en iPhoneclub.nl, dinsdag 23 augustus 2011

Apple komt met een goedkopere versie van de huidige iPhone 4 met 8GB opslaggeheugen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. De goedkopere iPhone zou samen met een nieuwe iPhone eind september uitkomen.

iPhone 4

Reuters baseert zich op twee anonieme bronnen bij toeleveranciers van Apple. Een Koreaans bedrijf zou het flashgeheugen voor de goedkopere iPhone 4 gaan maken, zo meldt het persbureau.

De 8GB-versie van de iPhone 4 zou naast een nieuwe iPhone in Apples productlijn opgenomen worden en beide moeten eind september uitkomen, aldus een van de bronnen tegenover Reuters. De stap is niet onlogisch: Apple heeft van de iPhone 3GS na de release van de iPhone 4 ook een goedkopere 8GB-variant gemaakt. De iPhone 3GS en 4 kwamen beide in eerste instantie uit met 16GB of 32GB geheugen aan boord.

Er gaan al maanden geruchten over nieuwe iPhones, die dit najaar zouden moeten uitkomen. Reuters is een van de grootste persbureaus ter wereld en nieuwsberichten van het concern worden als betrouwbaar gezien.

De afgelopen jaren kondigde Apple zijn nieuwe iPhones steevast in juni aan en bracht die enkele weken later uit. Dit jaar heeft het bedrijf uit Cupertino in juni alleen een nieuwe versie van zijn besturingssysteem iOS aangekondigd. De nieuwe iPhone zou volgens de geruchten over Apples dualcore A5-soc en een groter scherm beschikken.