iCloud en iOS 5 komen dichterbij!!

iCloud en iOS 5 komen dichterbij: Apple wist iCloud-back-ups op 22 september

Bron: iPhoneclub.nl, maandag, 19 september 2011

De lancering van iOS 5 komt steeds dichterbij, nu Apple heeft aangekondigd dat de testfase van iCloud is afgerond. Op 22 september zullen alle back-ups van iCloud worden gewist, zodat de dienst officieel van start kan gaan. Bij eerdere betaversies van iOS 5 waarschuwde Apple steeds dat de ontwikkelaars iCloud niet moesten gebruiken voor belangrijke documenten. De iCloud-servers konden namelijk op elk moment worden verwijderd. Met een mededeling aan ontwikkelaars is nu bekend geworden dat het aanstaande donderdag zover is: iCloud-data zal worden gereset en de gebruikers kunnen met een schone lei beginnen.

Qua timing kan het niet beter uitkomen, want een dag later (23 september) begint officieel de herfst. Apple heeft beloofd dat iOS 5 in de herfst beschikbaar zou komen. Van 9:00 tot 17:00 uur Pacific time (dus 21:00 uur tot 3:00 uur Nederlandse tijd) zullen de iCloud-servers niet beschikbaar zijn. Je kunt op dat moment geen back-ups maken of terughalen. Ook na de reset zal het onmogelijk zijn om een back-up van vóór 22 september terug te halen. Zodra iCloud weer beschikbaar is zal de dienst een volledige back-up maken van je iOS-apparaten.

Sinds juni kunnen iOS- en OS X-ontwikkelaars de online opslagdienst testen. Net als bij iOS verschenen er steeds nieuwe betaversies. De lancering van iCloud is gekoppeld aan de lancering van iOS 5, aangezien veel nieuwe functies in iOS 5 ervan afhankelijk zijn.