iMac krijgt langverwachte upgrade: Apple Silicon, strakker ontwerp en meer

Bron: OneMoreThing

Apple heeft tijdens het Spring Loaded evenement, voor veel mensen een einde gemaakt aan het lange wachten. Het bedrijf introduceert niet alleen een nieuwe Apple TV en de AirTag, maar komt ook met een vernieuwde iMac.

De nieuwe iMac is voorzien van Apple Silicon, heeft een vernieuwd ontwerp en draagt nog heel veel andere nieuwe dingen met zich mee. We zetten het voor je op een rij!

Apple Silicon in gloednieuwe iMac

De nieuwe M1 iMac is officieel een feit en ziet er een stuk frissen uit. Althans, dat is de eerste indruk die we van het product hebben. De nieuwe iMac is ontzettend dun en is gemaakt uit één stuk glas. Dat minimalistische wordt doorgezet in de platte randen van het scherm en de platte achterkant van de computer. Het apparaat sluit wat dat betreft uitstekend aan op de iPad Air die eind vorig jaar het daglicht zag.

Helaas heeft Apple er overigens wel voor gekozen om de dikke rand aan de onderkant van het scherm aan te houden, maar lijken de schermranden wel iets dunner te zijn. En over het scherm gesproken: we hebben dit keer te maken met een 24-inch 4K retina scherm. Deze beschikt over een resolutie van 44480 x 2520 en biedt een helderheid van 500 nits.

De gloednieuwe iMac is dus ook voorzien van Apple Silicon, waardoor hij een stuk krachtiger is dan zijn voorganger. De CPU is zo’n 85% sneller, waar de GPU twee keer sneller is en de Machine Learning tot wel drie keer beter is. Het zijn indrukwekkende cijfers die we vorig jaar, dankzij de M1 MacBook Pro, al konden bevestigingen.

Door de toevoeging van Apple Silicon is het overigens ook mogelijk om iPhone en iPad-apps op de nieuwe iMac te draaien.

Beter voor videobellen

Door de pandemie moeten we vaker videobellen dan ooit tevoren. Daarom is het vrij logisch dat Apple ook op dit gebied wijzigingen doorvoert. De nieuwe M1 iMac is namelijk voorzien van een verbeterde 1080 FaceTime HD camera. Deze moet het beeld tot twee keer scherper maken, wat heerlijk is voor in deze tijd.

Daarbij voert Apple ook op audiogebied een aantal wijzigingen door. Zo is de M1 iMac voorzien van drie microfoons voor optimale geluidsopname en beschikt de computer over zes verschillende speakers.

Prijzen, beschikbaarheid en accessoires

Naast de komst van de computer zelf zijn er natuurlijk ook een aantal accessoires beschikbaar. De meest opvallende wat dat betreft zijn de drie nieuwe toetsenborden. Hierdoor brengt Apple Touch ID voor de eerste keer ooit naar de iMac. Daarbij is er ook een toetsenbord te kiezen met een speciale knop voor Emoji en is het mogelijk om een versie met een Numeric Keypad te nemen.

De nieuwe iMac is beschikbaar is zeven verschillende kleuren, maar zijn niet allemaal in iedere prijscategorie te kiezen. Het eerste model, met een 8-core CPU en 7-core GPU, is beschikbaar voor € 1449,=. Deze is beschikbaar in de kleuren groen, roze, zilver en blauw. Het tweede model is voorzien van zowel een 8-core CPU als een 8-core GPU en kost €1669. Dit model is beschikbaar in de kleuren groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver.