iOS 11.3 spaart accu van permanent ladende iPad

Met iOS 11.3 krijg je eindelijk inzicht in de status van je iPhone-accu en kun je het afremmen van een iPhone met een slecht batterij uitzetten. De iPad heeft deze functies niet, maar Apple is zijn tablet niet vergeten.

De iPad is niet alleen geschikt voor op de bank of onderweg, maar wordt ook veel gebruikt als kassa of kiosk. De tablet wordt dan vaak permanent met een lader verboden. Dat is slecht voor de accu, maar iOS 11.3 neemt maatregelen.

iOS 11.3 heeft modus voor permanent verbonden iPad

De nieuwe iOS-versie detecteert wanneer een iPad permanent met een lader verbonden is. De accu is daar niet voor gemaakt en presteert het best bij regelmatig opladen en ontladen. Wanneer een iPad met iOS 11.3 voor lange tijd aan een lader hangt, wordt de stroomtoevoer regelmatig onderbroken. De accu kan dan even ontladen.

Je hoeft deze modus als gebruiker niet handmatig in te schakelen. iOS is slim genoeg om dit geheel automatisch te regelen. Wanneer een iPad regelmatig van de lader wordt gehaald, zal deze steeds weer volledig geladen worden. Een transparante functie die goed is voor de levensduur van de accu. Apple licht de precieze werking toe in een support-document.

Geen inzicht in accucapaciteit iPad

Opmerkelijk is dat iOS 11.3 bezitters van een iPad geen inzicht geeft in de conditie van hun accu. Op de iPhone is dat wel het geval en kun je via het menu InstellingenBatterijBatterijconditie zien hoe je accu eraan toe is. De functie is nog in betafase, dus mogelijk volgt ondersteuning voor de iPad later. Als je benieuwd bent naar de conditie van je iPad-accu, kun je coconutBattery gebruiken.