iOS 14.4 bug: iPhone verbreekt af en toe de Bluetooth verbinding

Bron: OneMoreThing

Met de komst van iOS 14.4 lijken sommige iPhone-gebruikers er een probleem bij gekregen te hebben. Een bug kan er voor zorgen dat de Bluetooth verbinding zonder aanwijsbare reden zomaar verbroken wordt. Erg vervelend als je bijvoorbeeld muziek zit te luisteren op je koptelefoon.

Het probleem

Op diverse fora wordt er door gebruikers van iPhones met iOS 14.4 melding gemaakt van een probleem, dat ervoor zorgt dat Bluetooth verbindingen af en toe verbroken worden. Soms maakt een koptelefoon zelf opnieuw verbinding, soms vereist het probleem dat Bluetooth wordt uit- en ingeschakeld en in het ergste geval moet de iPhone compleet opnieuw worden opgestart.

Deze oplossingen werken echter slechts tijdelijk. Het probleem blijft zonder duidelijk oorzaak terugkeren. Zelfs de optie om de Netwerkinstellingen te herstellen (Instellingen → Algemeen → Stel opnieuw in → Herstel Netwerkinstellingen) brengt geen soulaas.

De oplossing

Een tijdelijke oplossing voor de Bluetooth bug is er ook. Deze is wellicht wat tijdrovend, maar vast sneller dan de radicale optie om je hele iPhone te wissen en daarna je backup weer terug te zetten.

Wat je moet doen is per aangesloten device aangeven dat je deze wil ‘vergeten’:

Je gaat naar Instellingen → Bluetooth. Per device tik je op de blauwe  achter de device-naam en tik vervolgens helemaal onderaan op ‘Vergeet dit apparaat‘. Bij een Apple Watch dien je ook op het horloge zelf de Bluetooth verbinding te ontkoppelen.

Vervolgens koppel je alle apparaten weer opnieuw met je iPhone. Het probleem zou nu – met deze non-destructieve oplossing – verholpen moeten zijn. Diverse mensen die last hadden van deze bug, meldden dat deze oplossing ook voor hen werkte.