iOS 5.1 vandaag beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch

Bron: iPhoneclub   woensdag, 7 maart 2012 (19:06)

iOS 5

Apple brengt vandaag iOS 5.1 uit voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2 en derde en vierde generatie iPod touch. In de komende weken zal Siri ook beschikbaar zijn in het Japans. Deze software-update van iOS zal een oplossing bieden voor de batterijproblemen waar veel iOS 5-gebruikers last van hadden. Of de update ook echt voor alle iPhone-gebruikers een oplossing biedt, moet nog blijken: de uitgave van iOS 5.1 werd pas enkele minuten geleden aangekondigd.

Je kunt iOS 5.1 installeren door je iPhone te koppelen aan een computer, in iTunes je iPhone te selecteren en vervolgens op ‘zoek naar update’ te drukken. Sinds iOS 5 is het ook mogelijk om een iOS-update te installeren vanuit het instellingenscherm van de iPhone.

Verschillende gebruikers melden ook last te hebben van server time-outs, waardoor het moeilijk kan zijn om de update te downloaden. Is dit bij jou het geval, dan raden we je aan om een paar minuten te wachten en het dan weer te proberen.

In de beschrijving van iOS 5.1 is te lezen wat voor veranderingen de update allemaal met zich meebrengt. Hierin wordt het volgende genoemd:

 

  • Japanse taalondersteuning voor Siri (beschikbaarheid in de eerste instantie beperkt)
  • Het is nu mogelijk om foto’s te verwijderen uit de fotostream
  • De cameraknop is nu altijd zchtbaar op het toegangsscherm van de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch (4e generatie)
  • Gezichtsherkenning van de camera markeert nu alle herkende gezichten
  • Nieuw ontworpen Camera-app voor de iPad
  • Genius-mixen en Genius-afspeellijsten voor iTunes Match-abonnees
  • Geoptimaliseerde audio voor tv-programma’s en films op de iPad zorgt voor luider en helderder geluid
  • Podcast-regelaars voor de afspeelsnelheid en terugspoelinterval van 30 seconden voor de iPad
  • Oplossingen voor problemen die van invloed waren op de batterijduur
  • Oplossing voor een probleem waardoor het geluid van uitgaande gesprekken af en toe kon wegvallen

 

De batterijproblemen waar veel iPhone-gebruikers door worden geteisterd, begonnen vlak nadat iOS 5 uitkwam. Toen Apple iOS 5.0.1 uitbracht om het probleem op te lossen, bleek uit een peiling op iPhoneclub dat 20 procent van alle gebruikers na de update nog steeds last had van de problemen. Uiteindelijk erkende Apple dat het probleem nog steeds bestond en dat er gezocht werd naar een nieuwe oplossing. Naast de batterijproblemen belooft iOS 5.1 ook een oplossing voor het wegvallende geluid bij telefoongesprekken.