iPad 2 kopen: details over Nederlandse introductie 25 maart

Apple iPad 2
Bron: iPadclub 

Aanstaande vrijdag gaat de verkoop van de iPad 2 ook in Nederland van start. iPadclub verzamelde informatie van zeven winkels – verspreid over heel Nederland – om te kijken welke plannen ze hebben op deze – voor iPad-liefhebbers – weer bijzondere dag. Moet je al een paar dagen van tevoren bij de winkel gaan zitten, zoals in de VS? Dat blijkt niet echt nodig, al heeft het wel zin om vooraf goed te plannen, zo blijkt uit ons belrondje langs Apple Premium Resellers (APR’s).

De meeste winkels hebben geen plannen om vrijdag eerder open te gaan.

Speciale evenementen

Waar kun je het beste terecht voor een feestelijk evenement? Bij MaxMe, MacInside, HTR/iAm en iCentre hoef je in ieder geval niets te verwachten. Deze winkels hebben (nog) geen hapjes en drankjes, een feestelijke lintdoorknipping of andere gezelligheid gepland. Xando in Nijmegen weet nog niet of er iets op het programma staat, omdat ze daarvoor afhankelijk zijn van de beslissing van het hoofdkantoor. Bij MacHouse/iAm willen ze graag wél iets bijzonders organiseren, maar hebben ze nog geen uitsluitsel of het mag.

Online kopen

De meest ontspannen manier om vrijdag een iPad 2 te kopen, is te wachten tot de iPad 2 in de online Apple Store beschikbaar is. Je hoeft er niet de deur voor uit en hebt niet de stress dat jouw model al uitverkocht is. Helaas heeft Apple nog geen details gegeven over het bestellen op 25 maart, maar als we afgaan op de situatie in de VS kun je vlak na middernacht bestellen. In de VS ging de iPad op 11 maart in de verkoop en rond 10:00 uur Nederlandse tijd startte het online bestellen.

Er kleeft echter één groot nadeel aan het online bestellen: je hebt de iPad 2 niet meteen dezelfde dag nog in handen. In de VS duurde het een paar dagen voordat de koerier voor de deur stond. Mocht je geen haast hebben, dan is dit de meest zekere manier om precies het model te krijgen dat je wilt hebben.