iPhone 12 Pro zet met nieuwe camera concurrentie op achterstand

Bron: OneMoreThing

We hebben er wat langer op moeten wachten dan we gewend zijn, maar afgelopen dinsdag was het dan zover: de onthulling van de iPhone 12. Net als bij de iPhone 11 komt het bedrijf uit Cupertino ook dit jaar met een Pro versie van hun smartphone. Dit is op alle fronten het absolute topmodel, maar het is vooral de camera die er bovenuit steekt. En dat is grotendeels te danken aan een nieuwe functie.

Over het algemeen is de het camerasysteem van de iPhone 12 Pro een verbeterde versie van het al behoorlijk indrukwekkende camerasysteem van de iPhone 11. Op nagenoeg alle fronten scoort hij gewoon net iets beter. Dat ga je terugzien in de foto’s en video’s die je straks kunt maken, maar toch zit daar niet de grootste winst. De belangrijkste reden dat je video’s er straks echt een stuk beter uit gaan zien, is de mogelijkheid om te filmen en bewerken in Dolby Vision HDR.

De eerste smartphone met Dolby Vision HDR

Dankzij Dolby Vision is het mogelijk om tegelijkertijd een veel breder spectrum van donker én licht vast te leggen. De iPhone 12 is de eerste smartphone die hiertoe in staat is. Hier is enorm veel rekenkracht voor nodig. Ieder frame wordt namelijk, terwijl je aan het filmen bent, apart bewerkt. Zelfs wanneer je in 4K filmt met 60 frames per seconde. Iets wat volgens Apple alleen mogelijk is dankzij de krachtige A14 Bionic chip.

https://youtu.be/3m07zMRXXP0

De iPhone was onder mensen die veel filmen altijd al favoriet, maar dat gaat dankzij de iPhone 12 Pro met Dolby Vision HDR alleen nog maar meer worden. Om te laten zien tot wat het camerasysteem van de iPhone 12 Pro in staat is, gaf Apple hun nieuwe vlaggenschip aan Emmanuel Lubezki. Hij is een cinematograaf met een zeer indrukwekkende staat van dienst. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor The Revenant en Gravity. Hierboven kun je zien tot wat hij in staat is met de iPhone 12.

Alles over de iPhone 12 Pro

Naast het verbeterde camerasysteem heeft de iPhone 12 Pro nog veel meer te bieden. Zo is hij ook voorzien van de LiDAR scanner en zijn er ook een aantal interessante nieuwe functies voor gebruikers die veel foto’s maken. Meer daarover lees je hier in ons uitgebreide iPhone 12 Pro artikel.