KEE Desk Phone Dock: gebruik je iPhone als traditionele telefoon

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het idee om een iPhone als gewone telefoon te gebruiken lijkt op het eerste gezicht nogal absurd.

Toch valt er wat te zeggen in het geval van mensen die veel bellen, thuis of op kantoor. In dit artikel gaan we na wat de ‘KEE Desk Phone Dock’ zoal te bieden heeft.

KEE, een Koreaans bedrijf, heeft een innovatieve iPhone dock uitgebracht waarmee je de iPhone kan gebruiken als een traditionele, draadgebonden telefoon.

De iPhone Dock heeft twee ingebouwde luidsprekers (stereo dus), een hoofdtelefoonaansluiting, een microfoon, een ‘mute’-knop, een usb poort, en een aansluiting voor het stroomnet. Hiermee vervang je zowat alle doosjes die nu op je bureau liggen met slechts één toestel. “Opgeruimd staat netjes,” is dan ook KEE’s belangrijkste verkoopsargument.

Kee Desk Phone Dock

De ‘KEE Desk Phone Dock’ is een vernieuwend product zowel wat betreft het concept als het design. Designliefhebbers zullen de iPhone Desk wel waarderen, want de dock oogt bijzonder mooi en strak. Er zitten ook een paar handigheidjes in die ongetwijfeld het comfort en gebruiksgemak op kantoor en thuis zullen verbeteren.

Kee Desk Phone Dock

In de kantoor-en mobiele wereld van vandaag worden traditionele telecommunicatie-tools zoals vaste telefoons of IP-telefoons of PBX-systemen verder afgebouwd. Dat komt omdat alle informatie en functies nu geïntegreerd worden in de iPhone. De iPhone wordt op die manier het enige telco toestel dat je nodig hebt op kantoor of thuis.

Kee Desk Phone Dock

De dock is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart. Je kan hem dus mooi doen passen of juist laten contrasteren met de kleur van je eigen iPhone. Het onderstel is gemaakt van aluminium. Dit zorgt ervoor dat de dock stevig op zijn plaats blijft zitten tijdens het telefoneren. Er zit een krasvrije, zacht aanvoelende laag op. De witte versie heeft een heldere, aluminiumkleurige basis, en de zwarte een diep donkerblauw onderstel.

Je iPhone past er makkelijk in, met of zonder hoesje (tot 2 mm dik). Een verstelbare steun zorgt ervoor dat de iPhone niet gaat wiebelen.

In tegenstelling tot gewone telefoons, heeft de ‘KEE Desk Phone Dock’ geen uitwendige schakelaar (een ‘haak’). Die zit nu netjes verborgen in de hoorn en werkt met magneetjes. Dat maakt het ook makkelijk om over te schakelen van de luidspreker naar de hoorn bij het bellen. Je legt gewoon de hoorn neer en je kunt de luidsprekers gebruiken en omgekeerd. De telefoon verbreekt dan de verbinding niet.

Kee Desk Phone Dock

Er zit een volumeknop aan de voorkant. Een druk op die knop stelt tevens de ‘mute’ functie in werking. Een witte LED geeft de status aan (eigenaardig genoeg enkel op de witte modellen).

De aansluitdraden voor de voeding en sync zitten netjes weggewerkt aan de onderkant en gaan naar een doosje waar tevens de voeding zit ingebouwd. De batterij van je iPhone blijft dus altijd optimaal geladen. Datasynchronisatie is voorzien via USB.

Kee Desk Phone Dock

Met de modellen K1230 en K1430 kun je via de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting gesprekken opnemen op een mp3-recorder.

Alles bij elkaar genomen is de ‘KEE Desk Phone Dock’ een merkwaardig apparaat en een briljante oplossing voor een moderne kantooromgeving.

‘KEE Desk Phone Dock’ is comfortabel en handig in gebruik. Dit gloednieuwe iPhone-accessoire is wel duur in aankoop, maar is tevens een functioneel en stijlvol apparaat dat een absolute meerwaarde is voor de kantoor- of thuisomgeving.

Je kan de witte KEE Desk Phone Dock online kopen voor $150 (excl. vervoerskosten).

Meer info kan je terugvinden op KEE’s website.