MacBook Air 2022: wat zijn de belangrijkste veranderingen

De nieuwe MacBook Air is er officieel en hij heeft een geheel nieuw ontwerp, een M2-chip aan de binnenkant, en nog veel meer. Naast de grote veranderingen die Apple tijdens WWDC heeft genoemd, zijn er nog een paar andere wetenswaardigheden over de 2022 MacBook Air. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

Ondersteuning voor extern beeldscherm

Een van de grootste beperkingen van de MacBook Air met de oorspronkelijke M1-chip is dat deze slechts ondersteuning biedt voor één extern beeldscherm. Helaas geldt diezelfde beperking nog steeds voor de nieuwe, door M2 aangedreven MacBook Air.

Apple zegt dat de nieuwe MacBook Air één extern beeldscherm kan ondersteunen met een resolutie tot 6K bij 60Hz. Dit beeldscherm kan tegelijk met het ingebouwde beeldscherm van de MacBook Air van stroom worden voorzien, zodat je technisch gezien twee actieve beeldschermen kunt hebben – maar slechts één daarvan kan een extern beeldscherm zijn.

Dunner dan de originele iPhone

De nieuwe MacBook Air is 11,3 mm dun en weegt 2,7 kilo. Dit betekent dat hij dunner is dan de originele iPhone en de iPhone 3G. De originele iPhone was 11,6 mm dik, terwijl de iPhone 3G en iPhone 3GS 12,3 mm dik waren.

Thunderbolt 3

In tegenstelling tot de nieuwste MacBook Pro- en Mac Studio-machines maakt de nieuwe MacBook Air gebruik van Thunderbolt 3-connectiviteit in plaats van Thunderbolt 4.

De twee Thunderbolt 3-poorten bieden ondersteuning voor:

 • Opladen
 • DisplayPort
 • Thunderbolt 3 (tot 40 Gb/s)
 • USB 4 (tot 40Gb/s)
 • USB 3.1 Gen 2 (tot 10Gb/s)

MagSafe-opladers in bijpassende kleuren

In tegenstelling tot de kabels die bij de MacBook Pro worden geleverd, wordt bij de nieuwe MacBook Air een MagSafe-kabel geleverd die qua kleur is afgestemd op de MacBook Air. Als je bijvoorbeeld de nieuwe MacBook Air in de kleur middernacht koopt, zal de MagSafe-kabel ook middernacht van kleur zijn.

De kabels zijn ook opgedoken in Apple’s Online Store, maar zijn daar niet te koop. De kabels kosten 55 euro en zijn geschikt voor zowel de MacBook Air als de MacBook Pro. Dit betekent dat kopers van een MacBook Pro een kabel kunnen kopen die bij hun MacBook Pro past, als ze dat willen.

Configuratie prijzen

Tot slot nog wat extra details over de prijs van de nieuwe MacBook Air. De 2022 MacBook Air begint bij 1.219 euro. Voor deze instapconfiguratie krijg je:

 • 8-Core CPU
 • 8-Core GPU
 • 8GB werkgeheugen
 • 256GB SSD opslag

Ondertussen, als je upgrade naar de 1.519 euro configuratie, krijg je:

 • 8-Core CPU
 • 10-Core GPU
 • 8GB werkgeheugen
 • 512GB SSD opslag

Vanaf dat moment biedt Apple een aantal verschillende upgrades voor de MacBook Air. Deze opties omvatten een upgrade naar 16 GB intern geheugen voor € 230 of 24 GB intern geheugen voor € 460. Je kunt upgraden van 512 GB opslagruimte naar 1 TB voor 200 dollar of helemaal naar 2 TB voor 690 euro.

Wat zit er in de doos?

In de doos met de nieuwe MacBook Air zit een nieuwe compacte USB-C-lichtnetadapter met dubbele USB-C-poort van 35 W. Als je snel wilt kunnen opladen, kun je zonder extra kosten kiezen voor een 67 W USB-C-lichtnetadapter.

De 67 W USB-C-lichtnetadapter kan de batterij van de MacBook Air snel opladen tot 50 procent in 30 minuten.

Verzenddatum

Apple heeft nog geen informatie bekendgemaakt over de verzending van de nieuwe MacBook Air. Het bedrijf zegt alleen dat de 2022 MacBook Air ergens in juli verkrijgbaar zal zijn.