MacBook Airs met Sandy Bridge en Thunderbolt komen in juni of juli

Bron: Tweakers.net

Apple geeft naar verluidt in juni of juli zijn MacBook Air-lijn een upgrade. Zowel de 11,6″- als de 13,3″-versie krijgt dan een Intel Sandy Bridge-processor en een Thunderbolt-interface. De behuizing van de dunne laptops zou niet gewijzigd zijn.

Eind mei beginnen de Taiwanese leveranciers met het uitleveren van de nieuwe 11,6″- en 13,3″-MacBook Airs, beweert Digitimes. Dit betekent dat de verkoop waarschijnlijk in juni, hooguit juli zou beginnen. De claim is in lijn met eerdere berichten van Cnet en AppleInsider, die elk afzonderlijk juni als introductiemaand noemden.

De update zou daarmee verrassend snel komen; de vorige MacBook Air-lijn werd in oktober vorig jaar uitgebracht. De verkoop van de MacBook Airs zou na een zeer succesvolle start echter ingezakt zijn, na de komst van de nieuwe MacBook Pro’s met Sandy Bridge-processors.

Waarschijnlijk wil Apple snel upgraden omdat de huidige Air-modellen oude Core 2 Duo’s en Nvidia GeForce GT320M-videochips hebben. Bij de nieuwe modellen kiest Apple er waarschijnlijk voor geen additionele gpu’s te gebruiken, maar het bij de igp’s van Sandy Bridge te houden.

Nog niet bekend is welke processors Apple gaat gebruiken. Intel heeft momenteel vijf zuinige dualcore-modellen, bestaande uit een Core i5 en vier Core i7’s, met kloksnelheden van 1,4 tot 2,3GHz. Daar komen binnenkort drie nieuwe modellen bij, met kloksnelheden van 1,7 en 1,8GHz. De tdp’s van de modellen met standaardkloksnelheden onder 2GHz liggen op 17W, die met hogere kloksnelheden liggen op 25W.

Apple MacBook Air 201o