Nieuwe streamingdienst: F1 TV Pro start in NL

Bron: OneMoreThing

Het jaar 2019 wordt het jaar van de nieuwe streamingdiensten. We kijken uit naar de lancering van Apple Video en Disney Plus, maar liefhebbers van Formule 1 kunnen vanaf nu al hun hart ophalen. Een nieuwe dienst genaamd F1 TV Pro is in Nederland gestart.

De dienst biedt niet alleen beelden van trainingen, kwalificaties en races, maar ook on-board camera’s in de bolides. Zo kun je een race vanuit het oogpunt van elke coureur volgen. Daarnaast is het mogelijk om gesprekken tussen de coureur en renstal te volgen en is er een archief met beelden uit het verleden. 

F1 TV Pro met Nederlandse content

Nederlanders hebben vooralsnog alleen toegang tot de internationale variant van F1 TV Pro. Binnen enkele weken moet meer specifieke content volgen, zoals Nederlands commentaar van Olav Mol tijdens races. Ook krijgen Nederlanders toegang tot aanvullende beelden afkomstig van Ziggo Sport. Liberty Media, de eigenaar van Formule 1, werkt hiervoor samen met Ziggo Sport.

Nederland is relatief laat met de streamingdienst voor Formule 1. F1 TV Pro was vorig jaar namelijk al in 59 landen, waaronder België, beschikbaar. De dienst heeft apps voor iOS en Android en kan ook in de browser bekeken worden. Helaas ontbreekt ondersteuning voor de Apple TV nog. Een abonnement kost € 7,99 per maand. Bij betaling per jaar is dit € 64,99, oftewel € 5,40 per maand.