iPad 2 kopen: Prijzen & Accessoires

Bron: iPadclub.nl

De iPad 2 is in Nederland en tientallen andere landen te koop. Wij zetten de mogelijkheden op een rij in dit koopartikel: welke modellen zijn er, bij welke winkels kun je terecht en wat kost de iPad 2? Omdat er nogal veel te vertellen is, hebben we alles verdeeld over tabbladen.

Actuele iPad-aanbiedingen

De iPad is te koop in de online Apple Store met een prijs vanaf  € 479,00 incl.btw.

Twee uitvoeringen van de iPad 2: Wi-Fi en 3G

De iPad is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 16, 32 of 64GB. De iPad is als los apparaat te koop in diverse winkels, van Media Markt tot Dixons. Daarnaast kun je de iPad 3G ook bij telecomwinkels kopen in combinatie met een databundel. Om de iPad 3G te kunnen gebruiken heb je een microsimkaart nodig. T-Mobile, KPN, Vodafone, Hi, Mobistar, Mobile Vikings en andere operators bieden al microsimkaarten aan.

De iPad 3G is wat veelzijdiger, omdat je niet langer afhankelijk bent van draadloze netwerken. Overal in Nederland heb je met dit apparaat via het mobiele netwerk toegang tot internet, zodat je gewoon kunt blijven e-mailen en surfen. Ben je van plan de iPad vooral thuis op de bank gaan gebruiken, dan is de iPad met alleen Wi-Fi voldoende. Maar mocht je toch vaak de deur uitgaan met je iPad, dan ziet er niets anders op dan een simkaartje aan te schaffen. Wil je niet vastzitten aan een tweede abonnement, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden:

  • Koop bij een prepaid-datakaartje. KPN heeft bijvoorbeeld een speciale prepaid-datakaart voor iPad-gebruikers. Je betaalt eenmalig €10 en daarna alleen voor het daadwerkelijke gebruik.
  • Vraag bij je operator een duo-sim aan. Dit houdt in dat je twee simkaarten hebt met hetzelfde nummer krijgt. De ene simkaart stop je in de telefoon, de andere in de iPad.
  • Gebruik tethering op je telefoon. Bij de iPhone is dit bij bepaalde operators mogelijk (eventueel na een jailbreak). Op Android-toestellen is de tethering-optie vaak ook al standaard aanwezig.

 

Accessoires voor de iPad 2

De iPad 2 heeft een andere vorm en afmetingen dan de eerste generatie iPad. Accessoires zijn daardoor vaak niet meer te gebruiken. Er zijn inmiddels heel wat accessoires van externe fabrikanten aangekondigd voor de iPad 2 – teveel om hier allemaal op te sommen. Apple zelf heeft een viertal accessoires gemaakt voor de iPad 2:

In een apart artikel heeft de iPadclub.nl de iPad-databundels van KPN, T-Mobile en Vodafone op een rijtje gezet.

Welke iPad is geschikt voor mij?

Bij de afweging welke iPad je het beste kunt aanschaffen, zijn volgende punten nog handig om te overwegen:

  • De geheugencapaciteit is afhankelijk van de manier waarop je de iPad wilt gaan gebruiken. Ga je de iPad vooral gebruiken om te e-mailen en te internetten, dan is de 16GB-versie voldoende. Wil je films gaan kijken en lokaal opslaan, dan is 64GB aan te raden.
  • Alleen de 3G-versie is geschikt voor navigatie, de versie met alleen Wi-Fi niet. Alleen de iPad 3G heeft een ingebouwde GPS-ontvanger, waarmee je nauwkeuriger je locatie kunt bepalen.
  • Bij de iPad Wi-Fi ben je afhankelijk van een hotspot. Is die niet in de buurt, dan moet je op een andere manier zorgen voor een internetverbinding, bijvoorbeeld met een mobiele hotspot (Mifi) of tethering (koppeling met je telefoon).
  • Bij de 3G iPad moet je opletten of er een simlock aanwezig is. Voorzover ons bekend is zijn alle modellen zonder simlock.