Spotify werkt niet langer in Safari op Mac

Bron: OneMoreThing

Een vervelende verrassing voor Mac-gebruikers. Spotify is gestopt met het ondersteunen van Safari op de Mac. Het is niet langer mogelijk om via Apple’s browser muziek te spelen via de webinterface van de streamingdienst.

Alleen Chrome, FireFox en Opera worden ondersteund. Spotify zegt dat dit het gevolg is van een ‘recente update’ en dat Mac-gebruikers voortaan aangewezen zijn op de Spotify-app voor macOS.

Gevolg van nieuwe vorm DRM

Wij hebben de streamingdienst om opheldering gevraagd, maar nog geen antwoord ontvangen. Het lijkt er echter op dat Spotify een nieuwe manier heeft geïmplementeerd om muziek tegen kopiëren te beveiligen. De dienst gebruikt nu Widevine copy protection van Google en Apple ondersteunt dat niet omdat er in het verleden problemen met de beveiliging waren.

spotify macos 001

Kopieerbeveiliging nog steeds problematisch

Voor de meeste Spotify-gebruikers zal het geen enorm probleem vormen, gezien de Mac-app prima functioneert. Voor iedereen die geen software op zijn Mac mag installeren (in bijvoorbeeld een zakelijke omgeving) wordt het luisteren van muziek via Spotify echter een stuk lastiger. Dit toont ook aan dat kopieerbeveiliging op het web nog steeds problematisch is. Er is geen open, algemene standaard en browsers moeten verschillende oplossingen ondersteunen om gebruikers toegang tot diensten te verlenen.