WWDC 2012: Mountain Lion 10.8 komt in Juli beschikbaar

Bron: Appletips


Hoewel de nieuwe ‘core’-feautures van Mountain Lion al uitgebreid op de Apple website waren terug te vinden heeft Apple er nog een aantal goed verborgen weten te houden.

Zoals op de iPad krijgt ook Mountain Lion ondersteuning voor ‘Dictation’ en soort van Siri-light. Of deze ook de Nederlandse taal zal ondersteunen is nog niet duidelijk.

Vanzelfsprekend zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van de iCloud diensten. Zo kun je vanuit Safari je openstaande tabbladen synchroniseren en krijg je de mogelijkheid om bestanden te bewaren in iCloud, Voorvertoning en Teksteditor bezitten deze functionaliteit standaard, een nieuwe versie iWork zal tevens documenten in iCloud gaan ondersteunen.

Enkele opvallende nieuwe niet eerder gemelde features:

* Nieuwe Multi-touch gestures (zoals op de iPad).
* Nieuwe versie Safari (5.2) met tal van kleine verbeteringen.
* Volledige ondersteuning voor Twitter en FaceBook vanuit het berichtencentrum.

Een zeer interresante nieuwe feauture is Powernap. Deze feature zorgt ervoor dat je Mac up-to-date blijft terwijl deze ‘slaapt’. Denk daarbij aan de synchronisatie van iCloud data, fotostream en het downloaden van software-updates.

Mac OS X Mountain Lion is voorzien van 200 nieuwe features en zal volgende maand worden gereleased (prijs $19,99). Meer over Mountain Lion kun je vanzelfsprekend binnenkort teruglezen op appletips.