WWDC 2012: Nieuwe MacBooks geïntroduceerd

Bron: Appletips

Zoals verwacht heeft Apple vandaag op de WWDC 2012 een volledig nieuwe serie MacBooks geïntroduceerd. De nieuwe MacBook serie is standaard voorzien van de nieuwste Intel Ivy bridge processoren.

• MacBook Air

Een nieuwe MacBook Air (derde generatie) voorzien van Ivy Bridge processoren (tot 2 Ghz dual core i7). Zowel de 13″ als 11″ versie blijft bestaan. De nieuwe MacBook Air kan worden voorzien van Maximaal 8GB RAM (1000 Mhz) geheugen en heeft een USB 3.0 poort. De schermresoluties van beide versies blijft het zelfde, dus geen Retina Display. De SSD kan worden geupgrade naar 512 GB en de nieuwe Air heeft een HD Factime camera gekregen.

• “Next generation” MacBook Pro

De nieuwe generatie MacBook Pro heeft een soort van MacBook Air look gekregen en is daardoor niet meer voorzien van een DVD speler en is slechts 18mm dik, het gewicht is iets meer dan 2KG. In tegenstelling tot de MacBook Air is de nieuwe MacBook Pro wel voorzien van een Retina scherm. De 15″ inch versie heeft een resolutie van 2880×1800 pixels (dat 220 pixels per inch). Mac OS X Lion wordt standaard meegeleverd en is ondertussen geupdate voor het Retina Scherm. Tevens is er een HDMI, gecombineerde USB 2.0/3.0 en twee Thunderbolt poorten aanwezig. Een Facetime HD camera kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Vanzelfsprekend is de nieuwe generatie MacBook Pro ook voorzien van de Ivy bridge processoren (Maximaal 2.7Ghz Quad Core i7) en kan maximaal 16GB RAM gebruiken. De machine voorzien van een Kepler GT 650M (1GB) videokaart, de SSDis beschikbaar in maximaal 768GB. De ‘standaard’ 15″-inch versie (2.3GHz/8 GB RAM/GT 650M 1GB/ 256GB SSD) gaat 2279 euro kosten.

De huidige MacBook Pro lijn blijft gehandhaafd en is geupdate met Ivy Bridge processoren tot (2.7 Ghz) en voorzien van een Geforce GT600M (1GB) videokaart, deze is natuurlijk ook voorzien van een USB 3.0 poort. Volgens Apple zelf is de nieuwe MacBook Pro de mooiste MacBook die ooit gemaakt is.

Alle MacBook zijn vanaf nu beschikbaar.