WWDC20 Keynote: Apple introduceert watchOS 7

Bron: One MoreThing

Tijdens de WWDC20 keynote heeft Apple watchOS 7 aangekondigd: het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Maar wat kunnen we ervan verwachten?

In de afgelopen maanden hebben we veel geruchten gehoord over watchOS 7, maar harde feiten waren er nog niet. Daar heeft Apple vanavond, tijdens de WWDC20 keynote, verandering in gebracht. Wij zetten alles voor je op een rijtje.

WWDC20 Keynote: watchOS 7

Wat kunnen we verwachten van watchOS 7, wanneer verschijnt het besturingsysteem en welke modellen ondersteunen het? Alle antwoorden op je vragen vind je hier!

Nieuwe wijzerplaten

Apple heeft een lading nieuwe wijzerplaten geïntroduceerd. Zo is er bijvoorbeeld een plaat te vinden met een ingebouwde tachymeter, zoals geruchten eerder al wisten te melden.

Daarbij komt Apple ook met nieuwe functionaliteiten op dit gebied. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om wijzerplaten te delen met je contacten in watchOS 7. En dat betekent dus ook dat jij wijzerplaten van andere mensen over kan nemen. Ontzettend toffe toevoeging als je het mij vraagt.

Navigatie op de fiets

Net als op de iPhone, is navigatie voor de op fiets nu ook beschikbaar voor je Apple Watch.

Nieuwe workout in watchOS 7

Het is mogelijk om een nieuwe Dans-achtige workout te selecteren in de Workout-applicatie. Apple gebruikt sensor fusion om dansbewegingen te detecteren.

Vernieuwingen in Apple Watch features voor je gezondheid

Apple voert een aantal wijzigingen door in de gezondheid-gerichte applicatie van de Apple Watch. Zo heet de activiteiten applicatie vanaf nu de Fitness-app.

Daarbij wordt ook een nieuwe applicatie genaamd Sleep geïntroduceerd, waardoor de Apple Watch eindelijk beschikt over een slaapmeter. Het zorgt ervoor dat je op tijd naar bed gaat en dat je op tijd weer wakker wordt. Ondertussen wordt je iPhone in een stille modus gezet, om zoveel mogelijk afleidingen te dempen. Voor Sleep moet je wel je Apple Watch omdoen in de nacht, maar in de ochtend laad jij hem gewoon weer op.

Handen wassen met watchOS 7!

watchOS 7 detecteert automatisch wanneer jij je handen wast. Dit doet de Apple Watch door de bewegingen die je maakt en het water te detecteren. Na de detectie begint watchOS 7 met aftellen tot jij lang genoeg je handen hebt gewassen. Hij zal je een notificatie geven wanneer je klaar bent.

Meer WWDC20?

Apple trapt WWDC20 af met een heuse keynote, wat betekent dat het evenement nu in volle gang is. Naast watchOS 7 heeft het bedrijf uit Cupertino nog heel veel meer te melden. Wij houden deze hele week alle ontwikkelingen bij.