Zo ziet Apple’s CarPlay eruit

Bron: One More Thing

In het Apple-universum was CarPlay het grote nieuws van de dag. Vanaf deze week zal CarPlay verkrijgbaar zijn op een aantal modellen van Mercedes Benz, Volvo en Ferrari. Inmiddels hebben deze fabrikanten beeldmateriaal beschikbaar gesteld van de integratie van iOS in hun vehikels.

Mercedes Benz maakte in tegelstelling tot Volvo geen video, maar publiceerde een aantal foto’s. Hierbij is goed te zien dat CarPlay op drie manier te bedienen is: handsfree via Siri, op het touchscreen in de auto en via een set knoppen in de auto.

De interface ziet er bekend uit, maar heeft een flinke versimpelingskuur ondergaan. Hoewel technische details schaars zijn, lijkt het erop dat er naast CarPlay ook andere elementen zoals temperatuurregeling op het touchscreen in de auto aanwezig zijn. Op deze manier hebben bestuurders die geen iPhone bezitten ook profijt van het aanwezige scherm.

Wil je CarPlay zelf proberen? Dan moet je nog even geduld hebben, of afreizen naar de Autosalon in Genève. Tijdens deze beurs zullen de eerste CarPlay-modellen getoond worden. Uiteindelijk gaan de BMW Groep (waar ook MINI onder valt), Chevrolet, Citroën, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Subaru, Suzuki en Toyota CarPlay ondersteunen.